View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Piottr

Gender:  Age: 51 Zodiac:  Joined: 09 Oct 2006 Posts: 124 Location: Warszawa
|
|
Back to top |
|
 |
Ergo Administrator

|
|
Back to top |
|
 |
Tomasz

Gender:  Age: 41 Zodiac:  Joined: 13 Jan 2006 Posts: 2575 Location: Bolesławiec
|
|
Back to top |
|
 |
Piottr

|
|
Back to top |
|
 |
Piottr

|
|
Back to top |
|
 |
Ergo Administrator

|
|
Back to top |
|
 |
Piottr

|
|
Back to top |
|
 |
Ergo Administrator

|
|
Back to top |
|
 |
Autumn

Gender:  Age: 49 Zodiac:  Joined: 18 Feb 2006 Posts: 60 Location: Gdynia
|
Posted: 12-12-2012, 21:15 Post subject: |
|
|
O, miałam dobre przeczucia, że trzeba tu zajrzeć. Osobiście wolę różnego rodzaju strony informacyjne o muzyce, zwłaszcza, gdy pojawia się potrzeba odświeżenia repertuaru.
Na fejsie mam konto, ale zaglądam tam sporadycznie. Chyba się za bardzo boję, że dorwie mnie znowu jakaś przyjaciółka z dzieciństwa, hehe...
Ale coś w nim jest. Nawet biblioteka, w której pracuję, ma tam swoje konto. Lubią nas aż ... 124 osoby. |
|
Back to top |
|
 |
Piottr

|
|
Back to top |
|
 |
Tomasz

Gender:  Age: 41 Zodiac:  Joined: 13 Jan 2006 Posts: 2575 Location: Bolesławiec
|
|
Back to top |
|
 |
Piottr

|
|
Back to top |
|
 |
jhonsmith
|
|
Back to top |
|
 |
Autumn

Gender:  Age: 49 Zodiac:  Joined: 18 Feb 2006 Posts: 60 Location: Gdynia
|
Posted: 05-01-2013, 16:40 Post subject: |
|
|
No tak, czasy kapel, które zaistniały, bo wnosiły coś nowego, już minęły. Faktycznie, jak popatrzeć na videa muzyczne (celowo unikam slowa teledyski, bo go nie lubię) , to można dostrzec nacisk na stronę wizualną, image zespołu, może w tym nawet być artyzm i czasem człowiek czuje pewien podziw dla speców, którzy włożyli w to tyle pracy, ale sama muzyka na tym cierpi, bo przestaje w tym spektaklu grać nadrzędną rolę.
I przyznam, że czasem czuję się jak wapniak, bo po prostu nie rozumiem, czemu tyle młodych na to się łapie, ale to też wypływa chyba z ogólnego trendu społecznego na przykladaniu wagi do kreowania siebie, swojego wizerunku poprzez tworzenie jakiegoś image. Ludzie nie chcą wtopić się w tłum, chcą z niego wyróżnić, ale na wskutek odwrócenia wartości niektorym się wydaje, że jak się tak czy inaczej ubiorą, to zwrócą na siebie uwagę. Oczywiście nie jest to regulą, ale nie jest to też rzadkość. I ten biedny gotyk nadaje się na to bardziej, niż cokolwiek innego - dekadencki - jest, estetyzujący - jest, emocjonalny - jest. I na to jest moda w niektórych kręgach , natomiast na samą muzykę już nie.
Poza tym stara wiara też się , jak zauważyłam, zraża do takiej postawy, jak powyższa. Ale, na szczęście, nie wszyscy ;) |
|
Back to top |
|
 |
Piottr

|
Posted: 07-01-2013, 22:27 Post subject: |
|
|
Autumn wrote: | No tak, czasy kapel, które zaistniały, bo wnosiły coś nowego, już minęły. |
Wybacz, ale zdanie to jest powtarzane tak często, i w kontekście tak odległych od siebie nurtów muzycznych, że nie jestem w stanie się z nim zgodzić....
Autumn wrote: | Faktycznie, jak popatrzeć na videa muzyczne (celowo unikam slowa teledyski, bo go nie lubię) , to można dostrzec nacisk na stronę wizualną, image zespołu, |
Zgoda, na CP widziałem już kilka zespołów które bardziej wyglądały niż grały, ale czy taka np Madonna to bardzie gra, czy bardziej wygląda?
A co masz do zarzucenia takiemu np. Psyclon Nine pod tym względem? ;-) |
|
Back to top |
|
 |
|